Recept: pstruh na pomerančích

Jak už bylo napsáno v článku Pstruh na kmíně jde o „královskou“ rybu. Pstruh se hodí k vaření, pečení, rosolování i k přípravě namodro. Jaké má maso a jak se liší najdete v článku Pstruh na víně. Ale již k dnešnímu receptu. U pstruha platí čím méně, tím lépe a opravdu. Citrón, pomeranč, koření a šup s ním do trouby.

Můžete připravit klasicky na plechu nebo v papilotě, to jen rybu se vším zabalíte do pečícího papíru :-). Pak budete mít intenzivnější chuť. Doporučuji vyzkoušet.

pstruh

Ilustrační foto by jules:stonesoup

Pstruh na pomerančích

2 očištěné pstruhy
2 pomeranče – jeden na plátky nakrájený, druhý vymačkaný
šťáva z jednoho citronu
sůl a pepř
petrželka (nebo jiné bylinky), může být kmín
máslo (pro lehčí variantu použijeme olivový olej)

Předehřejte troubu na 200 ° C. Ryby osolíme, opepříme, dovnitř umístíme plátky pomerančů, zakapeme šťávou z citrusů, posypeme bylinkami a kmínem. Plátky másla dáme do ryb a na ně. Můžeme podlít vodou. Pečeme v troubě cca 30 minut dobu přizpůsobíme podle velikosti ryb).

Můžete dozdobit opraženými mandlemi :-)

Čerstvé ryby z RybárenPraha.cz.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 4. 2. 2016