Pečené uzené koleno

Už při vaření získává koleno chuť bylinek a česneku. Při pečení se koleno potírá marinádou, která nemá konkurenci. Famózní pečené koleno… vyzkoušejte. 

Základ marinády na potírání je podobný jako na recept Nejjednodušší a nejskvělejší marináda.

pecene koleno

Pečené uzené koleno

uzené vepřové koleno

velká cibule

3 stroužky česneku

bylinky – rozmarýn, libeček, tymián

pepř, sůl

Koleno a vše ostatní dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi hodinu.

Na marinádu smícháme olej 3 lžíce, sojovku, worchesteru a medu, pak přidáme 1 lžíci balzamika a koření (můžete dát hotové koření nebo podle chuti – červenou papriku, zázvor, bylinky) a nakonec natřený česnek.

Koleno dáme do pekáče (nařízneme mřížku), polijeme marinádou, můžeme přidat hlavičku česneku rozkrojenou na půl. Pečeme v troubě a občas poléváme výpekem, kam můžeme přidat vodu nebo vývar z kolene.

 

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 20. 6. 2017