Losos s bílou čokoládou, růžovým pepřem & salát s malinami

Ingredience: steak z lososa, hrubozrnná sůl, plátek citrónu, růžový pepř, olivový olej

Čokoládová omáčka:

150ml smetany 40%

60g kvalitní bílé čokolády

Pažitka

Sůl

Růžový pepř

Salát:

Polníček

Maliny

Citronová kůra a šťáva

Růžový pepř

Olivový olej

Steak z lososa osušíme, kůží dolů položíme na pečící papír, posypeme hrubozrnnou solí, přidáme plátek citrónu a zakápneme olivovým olejem. Grilujeme v rozpálené troubě cca 10 min na 200°C.

V kastrůlku ve smetaně rozpustíme čokoládu, směs osolíme a přidáme nadrobno nasekanou pažitku a růžový pepř.

Lístky salátu smícháme s malinami, citronovou kůrou a šťávou, růžovým pepřem a zakápneme olejem.

Lososa servírujeme se salátem a omáčkou v omáčníku. Vše hojně zasypeme růžovým pepřem.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 9. 9. 2014