Krůtí kousky v zeleninové omáčce

Krůtí maso v husté zeleninové omáčce okouzlí snad každého. U nás doma milují především děti. Masíčko je měkoučké a omáčka příjemně doplňuje celý pokrm. Bylinky si můžete přidat dle své chuti a vždy vykouzlíte malé překvapení.

kruta omacka

Krůtí kousky v zeleninové omáčce

  • 500 g krůtích prsou
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší mrkev
  • 4 rajčata
  • máslo, olej
  • pepř, sůl
  • hrst čerstvé petrželky /můžete použít tymián, oregano/
  • 2 bobkové listy
  • 0,5 l vývaru
  • hladká mouka
  • kysaná smetana

Na másle, oleji smažíme cibuli, později přidáme strouhanou mrkev a česnek, vše osmahneme. U rajčat nakrojíme slupku a dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a následně slupku oloupeme. Nakrájíme na kousky a přidáme k smažené mrkvi. přidáme hrst nasekaných bylinek a bobkové listy. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a nakonec přilijeme vývar. Pokud je třeba dolijeme vodou.

Krůtí maso nakrájíme na tenké proužky/nudličky a osmahneme na oleji, přidáme do omáčky a necháme lehce probublávat cca 1 – 2 hodiny. Dochutíme a na konci přidáme  lžíce smetany. Podáváme s bramborem.

Můžete přidat oloupané a na kostičky nakrájené brambory a více vody a udělat hustou polévku.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 15. 12. 2018