Čerstvé ryby z rybárny

Kamarádka každou sobotu jezdí na trhy pro čerstvé ovoce a další dobrůtky ze zahrádky. Má místa, kde přesně ví, co nakoupí, ale vždy objeví něco nového nebo spíš někoho s něčím. Dost trhů má proběhnutých, možná je to nemoc, ale ji to prostě baví. A tak mi jednou zase vyprávěla, jak před vánoci našla stánek, kde mají čerstvé ryby. Nic zvláštního, že?

Ale ona byla naprosto unešena. Moc rybám nerozumí a tak jen stánek chtěla okouknout, co a kolik stojí, ale vůně rybí polévky ji přilákala blíž. Jednu si poručila a dál pozorovala stánek s čerstvými rybami.

Pánové prý byli naprosto skvělí, pusu od ucha k uchu, milí a s každým rádi popovídali. Kdo nevěděl co přesně, rádi pomohli, poradili. Kdo potřeboval, dostal kompletně zpracovanou rybu a ještě spoustu dalších rad. A že bylo z čeho vybírat…

Nedalo mi to a na trh jsem se vydala s ní, ryby mám ráda, a pokud mi ještě někdo uvaří a pomůže se zpracováním, proč ne.

Stánek s nabídkou byl opravdu plný různých čerstvých ryb, pro mě potvor,ze kterých bych nevěděla ani co udělat. Celý stánek působil čistě, přehledně, spousta kostek ledu, na něm srovnané ryby od sladkovodních po mořské. Cedulky s informací o ceně a jménem každé ryby dolaďovalo logo rybárny. Třešničkou na dortu bylo doladění ovocem a zeleninou a nezapomenutelnou vůní právě připravovaného rybího guláše.

Bylo to příjemně strávené poledne, dozvěděla jsem se spoustu nových věcí a odnesla do posledního puntíku připravenou čerstvou rybu. Je fajn, když vidíte, že ještě někde platí náš zákazník, náš pán.

Ve stejném duchu je provozována i kamenná rybárna na Praze 10. Byla otevřená v roce 2012 a vším, co má, připomíná prvorepublikovou rybárnu s rodinnou atmosférou. Opět dostanete kompletní služby od informací, jakou rybu vlastně máte koupit až po její zpracování. Uvařit už si musíte sami, k rybě můžete koupit i prvotřídní olej a koření. Když jsem byla pro rybu naposledy, dostala jsem k nákupu leták s receptem :-)

Stal se ze mě pravidelný zákazník, který se na každou další návštěvu těší.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 11. 3. 2014