Žampionová bruschetta

Připravte si fantastický předkrm, který vás okouzlí svojí chutí. Spojení slaniny, pečeného česneku, hub a balsamikového octa vytvoří neskutečnou chuť.

bruschetta zampionova

Žampionová bruschetta

  • 500 g hub/žampionů
  • palice česneku
  • 10 – 20 g slaniny
  • olivový olej
  • čerstvý tymián, hladkolistá petrželka
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • citronová šťáva, pepř, sůl
  • veka
  • může být lučina, ricotta na pomazání

Palici česneku dáme péct do trouby – 180°C na cca 30 minut, pozor ať se česnek nespálí.

Na pánvi smažíme slaninu, přidáme nasekané houby a vymačkaný upečený česnek, otrhaný tymián. Smažíme než se odpaří veškerá voda, co pustí žampiony. Přidáme ocet a ještě chvíli zahříváme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, přidáme nasekanou petrželku.

Veku nasucho osmahneme, zakápneme olejem, můžeme potřít lučinou a navrstvíme směs hub. Můžeme podávat.

LicenseAttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by shutterbean

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 31. 12. 2017