Vepřová panenka v parmezánové krustě s teplým květákovým salátem

Dnes pro vás máme nízkosacharidový recept. Určitě jste zaslechli o stravování, které se drží nízkého příjmu sacharidů a má navýšený příjem tuků. Jde o tzv. LOW CARB stravování, které pomáhá nejen při snižování hmotnosti. Více se můžete dočíst na stránkách www.paleosnadno.cz, kde najdete další zajímavé recepty.

lowcarb

Vepřová panenka v parmezánové krustě s teplým květákovým salátem

3 porce

VEPŘOVÁ PANENKA
450 g vepřové panenky
40 g strouhaného parmezánu
1 velká hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, pažitka aj.)
sůl a pepř

KVĚTÁKOVÝ SALÁT
750 g květáku
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky vinného nebo jablečného octu
40 g sušených rajčat
1 malý stroužek česneku
1 velká hrst čerstvých bylinek
sůl a pepř

Květák rozeberte na malé růžičky, promíchejte ho s 2 lžičkami olivového oleje a troškou soli. Dejte péct zakrytý do trouby vyhřáté na 190 °C na 20 minut.

Panenku očistěte od případných blan, osolte a opepřete. Na krájecí prkénko si rozprostřete směsi parmezánu a drobounce nasekaných bylinek. V ní pak vyválejte váleček masa. Nebojte se přitlačit, ať se panenka dobře obalí. 

Po 20 minutách odkryjte pekáček s květákem, promíchejte ho a do trouby přidejte i panenku (klidně ji položte přímo na květák). Pečte společně dalších 20 minut.

Smíchejte 2,5 lžíce olivového oleje, ocet, drobounce nakrájená sušená rajčata, rozdrcený česnek a nadrobno nasekané bylinky.
Panenku vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Do upečeného květáku přimíchejte připravenou zálivku a nechte ještě pár minut prohřát v chladnoucí troubě. Pak salát osolte a opepřete podle chuti a podávejte s panenkou nakrájenou na silnější plátky.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 17. 5. 2019