Velikonoční mrkvová polévka

Sladká mrkev se špetkou zázvoru, vytváří jemnou polévku, která zahřeje vaše tělo a pohladí chuťové buňky.

Velikonoční mrkvová polévka

2 lžíce másla
2 cibule, oloupané a nakrájené
1 litr kuřecího nebo jiného vývaru
1 kg mrkve, oloupané a nakrájené
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
1 šálek smetany ke šlehání
Sůl a bílý pepř
Zakysaná smetana
Osmažená cibulka nebo petrželka na ozdobu
Na másle osmahneme cibulku. Přidejte vývar, mrkev a zázvor. Zakryjte a přivedeme k varu, snížíme teplotu a  vaříme do měkka.
Uvařenou mrkev s vývarem rozmixujeme do hladkého pyré, vrátíme do hrnce a přidáme smetanu, dochutíme kořením. Podáváme se zakysanou smetanou a posypané osmahnutou cibulkou.
Copyright All rights reserved by e_samardzija

Velikonoční nádivka

Velikonoční jídelníček

Jidáše

Beránek

Velikonoční jehněčí

Špenátová polévka

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 3. 4. 2015