Thajská nudlová polévka s houbami shiitake

Nejde o originál recept z thajské kuchyně, trochu jsem si ho přizpůsobila podle věcí, co jsem měla doma, ale věřím, že si na ni pochutnáte stejně jako my. Za nás byla naprosto bombastická.

polevka

Budete potřebovat

  • kuřecí nebo jiný vývar
  • houby shiitake
  • cibuli
  • kokosový olej
  • smetanu 12%
  • kurkumu
  • chilli papričky nebo chilli pastu
  • rybí omáčku
  • třtinový cukr
  • rýžové nudle
  • čerstvý koriandr
  • limetku
  • pepř, sůl

Místo kokosového oleje a smetany použijte kokosové mléko. Já doma neměla, tak tak jsem použila kokosový olej a kokosová chuť byla na světě.

A jdeme na to. Na kokosovém oleji zpěníme cibuli a houby, přidáme lžíci třtinového cukru, kurkumu, 2 lžíce rybí omáčky, chilli a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme smetanu a povaříme. Rýžové nudle můžeme uvařit zvlášť nebo je vložíme přímo do polévky.

Před podáváním hojně posypeme nasekaným koriandrem a dochutíme limetkovou šťávou, rybí omáčkou.

polevka2

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 29. 3. 2019