Těstoviny s rajčatovou omáčkou a krevetami

Rychlý recept, který ohromí svojí chutí. Vyzkoušejte 15 minutovou omáčku z rajčat. Na těstoviny je famózní, doplňte krevetami a z rychlé a snadné večeře bude slavností chod, který připomene letní dovolenou.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a krevetami

pasta krevety

  • uvařené těstoviny na 4 porce
  • 1 nasekaná cibule
  • 2 lžíce másla (nebo olivového oleje)
  • 6 stroužků namačkaného česneku
  • 500 g syrových krevet, lepší, když je máte oloupané, ale nemusí být
  • čerstvá nebo sušená bazalka, petrželka
  • sůl, pepř
  • 400 g drcených rajčat
  • 12% smetana
  • cukr na dochucení
  • parmazán

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek, ale pozor ať nezčerná. Na to dáme krevety a cca 4 minuty opékáme. Stáhneme stranou.

V kastrůlku osmažíme cibuli, přidáme bylinky a rajčatové pyré se smetanou, vaříme do zhoustnutí omáčky, případně můžeme zahustit jíškou, dochutíme, solí, pepřem, cukrem a přidáme krevety, chvilku povaříme.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 22. 11. 2017