Telecí steak s chřestem

Sezóna chřestu je tu, jak moc je chřest prospěšný našemu tělu si můžete přečíst v našem článku Chřest. A kromě všech pozitiv, které nám dává, je také velice chutný a příprava nenáročná. Vyzkoušejte…

Mohlo by vás zajímat: Chřest – zelenina milovaná i opovrhovanáTreska s chřestemChřestovo-avokádový salát s bazalkouteleci steak s chrestem

Telecí steak s chřestem

4 telecí steaky (cca 2 cm silné)

olivový olej

bylinky podle chuti není nutné

2 – 4 stroužky česneku

cherry rajčátka

svazek zeleného chřestu

máslo

Osušené plátky masa vložíme do marinády, kterou vytvoříme smícháním olivového oleje, soli, pepře, česneku a bylinek. Necháme cca hodinu marinovat.

Mezitím si můžeme připravit zelený chřest, spodní dřevnaté části odřízneme. Na páře chřest povaříme cca 5 minut.

Rozehřejeme pánev v plátky masa osmahneme cca 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a udržujeme teplé.

Na pánev přidáme máslo a vložíme cherry rajčata a poté uvařený chřest, dochutíme. Postačí sůl a pepř, ale můžeme přidat balcamiso, nebo do rozpuštěného másla natřený česnek….

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 28. 4. 2017