Sýrová omáčka se špenátem

Před rokem nejoblíbenější dubnový recept, :-) pojďme si ho připomenout. Místo špenátu můžeme použít hojně rostoucí medvědí česnek. Dobrou chuť…

Máme tu pondělí, začátek nového týdne, škola, práce… Doma se sejdeme až u večeře a ta by měla být rychlá na přípravu. Už vám také docházejí nápady? Přinášíme jeden rychlý a vynikající recept.

Jen myslete na to, že jídlo není až tak úplně dietní :-)

syrova omacka

Sýrová omáčka se špenátem

Na 1 porci potřebujeme:

110 g semolinových těstovin (např. Panzani, ale mohou být i celozrnné nebo špaldové)

20 g nivy

20 g eidamu

40 g zakysané smetany

100 g špenátu

1 stroužek česneku

sůl, pepř

Dáme vařit těstoviny a mezitím připravujeme omáčku. Na pánvi ohřejeme špenát, nastrouháme česnek, přidáme sůl a pepř. Přidáme nastrouhané sýry a smetanu a zamícháme. Těstoviny polijeme omáčkou a podáváme.

Tento pokrm je vhodný jako oběd a po nepatrném snížení porce jako večeře. K večeři podáváme 80 g těstovin, 15 g nivy, 15 g eidamu a 30 g smetany. Počítáno pro ženu 30 let, 165 cm a 60 kg, která pravidelně lehce sportuje a udržuje váhu. Pro vysoký obsah bílkovin zařadíme druhé hlavní jídlo zeleninové. Jídlo je vhodné do udržovacího a přibíracího jídelníčku, nemějte však strach, důležitá je skladba celého dne, takže tomu, kdo chce přibrat, doporučuji ještě dezert :).

Hodnoty na 1 porci:

–       25 g bílkovin

–       89 g sacharidů

–       16 g tuku

–       2,3 g vlákniny

–       2513 kJ

Zdroj: www.nehladu.cz

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 8. 4. 2016