Salát s bulgurem a kozím sýrem

Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenici. Obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály, je lehce stravitelný. Většinou ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.

Rukola obsahuje mnoho vitamínů, které prospívají zdraví a posilují imunitu. Přidává se čerstvá do salátů, sendvičů, ale můžeme ji i podusit na olivovém oleji s česnek a podávat jako přílohu.

Salát s bulgurem a kozím sýrem

3/4 hrnku bulguru

1 cibule

3 lžíce červeného vinného octa

3/4 lžičky dijonské hořčice

60 ml olivového oleje

sůl a pepř

120 g rukoly

340 g cherry rajčat

90 g kozího sýru Buche

Bulgur vsypte do hrnce, přidejte půlku cibule a zalijte studenou vodou, aby sahala asi 5 cm nad bulgur. Přiveďte k varu, snižte plamen a 5 minut vařte, sejměte z ohně a nechte 15 minut stát. Poté sceďte, cibuli vyhoďte a bulgur dejte do mísy.

Druhou půlku cibule najem­no nasekejte. V míse smíchejte ocet s hořčicí. Pak k nim pomalu a za stálého míchání přilévejte olej. Vmíchejte nasekanou cibuli a podle chuti osolte a opepřete. Polovinou dresinku zalijte ještě vlahý bulgur a nechte zchladnout.
Polovinu rukoly dejte na servírovací mísu, přidejte polovinu bulguru, navrch dejte polovinu rajčat a polovinu sýru, pak zopakujte vrstvení se zbývajícími přísadami a zastříkněte zbylým dresinkem.

Zdroj: zdrava5.cz

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 9. 2. 2015