Recept: finská lososová polévka – Lohikeitto

Tradiční finské recepty vychází z prostředí, ve kterém vznikly. V zimě nebyly žádné dostupné čerstvé suroviny a jídlo mělo poskytnout především energii v drsném prostředí. Výsledkem jsou jednoduché pokrmy z masa a ryb a jinak lehce dostupných surovin. 

I tato polévka je jedním z tradičních pokrmů, ochucená často, v severských zemích, používaným koprem.

Lžíci másla (můžete použít olivový olej)
1 cibule, jemně nasekané
4-5 brambor
1 litr rybího vývaru
1/2 kg čerstvé filety z lososa, nakrájené na kousky
kelímek smetany
1 šálek čerstvého kopru, jemně nasekaného
3 ks bobkový list, nové koření
mořská sůl, čerstvě mletý pepř

Jak na to najdete na webu www.alternativefinland.com

lohikeitto

www.alternativefinland.com

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 4. 3. 2016