Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masemObyčejné jídlo, které se dá připravit neobyčejným způsobem. Rajskou najdeme v jídelníčku školní kuchyně stejně jako v luxusní restauraci, a tak především podle naturelu mistra vařečky může jít o kulinářský zážitek nebo jen o jídlo, které neurazí, ani nepotěší…

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 90 min

Počet porcí: 4

Suroviny:

500 g předního hovězího masa, 1 menší cibule, 2 lžíce másla, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 ks bobkového listu, 200 g rajského protlaku, sůl, cukr podle chuti, perníkové koření

Postup:

Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru. V kastrolu si rozpustíme máslo a usmažíme na něm dorůžova cibuli nakrájenou na jemné kostičky. Zalijeme vývarem z masa a vaříme, dokud není cibule měkká. Přidáme rajský protlak a perníkové koření. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem a solí. Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

zdroj: Czech Specials

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 9. 5. 2010

Vaše komentáře (5)

  1. jana napsal:

    Sorry, ale dávat kečup do rajské omáčky považuju za kulinářskou zhůvěřilost!Obzvláště v gastronomickém magazínu…

  2. administrator napsal:

    Dobrý den Jano, máte pravdu a přiznám se, že tento recept jsme přebrali a tuto záležitost přehlédli. Osobně bych kečup také nepoužil a proto jsme jej z receptu odstranili.

    Díky za Vaši pozornost a dobrou připomínku… teď už je to ok :-)

  3. Lenka napsal:

    Dobrý večer, Jana má pravdu….jednou jsem dala kečup do rajské a byla hnědá jako guláš!!!!!!!!!!!!!Takže rada zní…už nikdy 😀

  4. Lenka napsal:

    Jinak teda místo perníkového koření dávám mletou skořici……

  5. tom napsal:

    Dobrý den,
    nemam zajem to tu nejakým zpusobem hanit.Ale mě celkově se nelibi ten postup ty rajský omačky.Přijde mě dost neobviklé ,zahuštovat rajskou omáčku Americou (mouku s vodou).Když už, tak udělat zásmažku,a ten protlak orestovat aby nebyla omačka kyselá.Snad se Pan Pohlreich nebude zlobit.Děkuji .Nashledanou