Rajčatová salsa a domácí tortilly

Koriandr je jedna z mnohých bylinek, které zbožňuji. Má výraznější chuť a pro mě velice zajímavou. Čerstvé lístky se dají dát do sendviče, přidává se do salátů, pomazánek, zálivek, vynikající je na grilované ryby.

Nedílnou součástí pro všechny možné salsy (rajčatová, mangová, zeleninová, kukuřičná…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 rajčata

1 cibule

svazek koriandru

1 stroužek česneku

citronová nebo limetová šťáva

sůl, pepř, olivový olej

1 jalapeno paprička

Vše nadrobno nasekáme, rajčata můžeme dát bez jadřinců nebo je po nakrájení dáme do cedníku, aby vytekla šťáva (česnek utřeme), jalapeno papričku nasekáme nadrobno bez peciček.

Promícháme, dochutíme a podáváme.

Recept na domácí rotily, kde je třeba jen mouka, sádlo (zdravější varianta s olivovým olejem :-)), voda a sůl najdete ZDE klik :-)

Grilovaný mečoun s koriandrem

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 29. 3. 2016