Pstruh je „král jemných ryb“, věděli jste to pstruží maso je lehké a málo tučné. Hodí k vaření, dušení, pečení i smažení.
Pstruh s lilkovo-rajčatovou kaší a brambory s koprem
Pro 2 osoby
pstruh
4 nové brambory
1 lilek
4 cherry rajčata
3 stroužky neoloupaného česneku
sůl, olivový olej
Viz. foto výše, vše nandáme na alobal a zabalíme. Pečeme 25 minut na 220 °C, po 25 minutách vyndejte lilek, česnek a rajčátka. Nechejte odkryté a pečte dalších 20 minut.
Mezitím oloupejte lilek, rajčátka a česnek, vložte do mixéru, osolte a rozmixujte. Opečené brambory míchejte s koprem.
Z ryby stáhněte kůži, naservírujte na talíř spolu s brambory a lilkovo-rajčatovou kaší. Doplnit můžete o hlávkový salát s jarní cibulkou, balzamikovým octem a olivovým olejem. Rybu můžete opepřit a pokapat balzamikovou redukcí.
Pstruh s brambory a petrželkou
V osolené vodě uvařte brambory, přidejte pepř, trochu olivového oleje a rozmačkejte na kaši.
Pstruha upečeme v troubě, vybereme kosti a roztrháme ho na menší kusy.
Do půlky formičky (např.od Tescoma) dáme kaši, na ní položíme nakrájený mladý česnek (nebo mladý pórek či jarní cibulku). Pak přidáme rybu a navrch směs z petrželky. Protlačíme formičkou a ozdobíme cherry rajčátkem.
Petrželová směs:
Nakrájíme petrželku na menší kousky, přidáme půlku stroužku česneku, šťávu z půlky citrónu, olivový olej a sůl. Vše zamícháme.
Za čerstvé ryby děkujeme Rybárnám Praha.cz
Autor: Iva Neumanová, DESIGNERKA ve společnosti SocksInBox