Pstruh a zase pstruh

pstruh kopr

Pstruh je „král jemných ryb“, věděli jste to :-) pstruží maso  je lehké a málo tučné. Hodí k vaření, dušení, pečení i smažení.

Pstruh s lilkovo-rajčatovou kaší a brambory s koprem

Pro 2 osoby

pstruh

4 nové brambory

1 lilek

4 cherry rajčata

3 stroužky neoloupaného česneku

sůl, olivový olej

Viz. foto výše, vše nandáme na alobal a zabalíme. Pečeme 25 minut na 220 °C, po 25 minutách vyndejte lilek, česnek a rajčátka. Nechejte odkryté a pečte dalších 20 minut.

Mezitím oloupejte lilek, rajčátka a česnek, vložte do mixéru, osolte a rozmixujte. Opečené brambory míchejte s koprem.

Z ryby stáhněte kůži, naservírujte na talíř spolu s brambory a lilkovo-rajčatovou kaší. Doplnit můžete o hlávkový salát s jarní cibulkou, balzamikovým octem a olivovým olejem. Rybu můžete opepřit a pokapat balzamikovou redukcí.

Pstruh s brambory a petrželkou

pstruh s bramborovou kasi

V osolené vodě uvařte brambory, přidejte pepř, trochu olivového oleje a rozmačkejte na kaši.

Pstruha upečeme v troubě, vybereme kosti a roztrháme ho na menší kusy.

Do půlky formičky (např.od Tescoma) dáme kaši, na ní položíme nakrájený mladý česnek (nebo mladý pórek či jarní cibulku). Pak přidáme rybu a navrch směs z petrželky. Protlačíme formičkou a ozdobíme cherry rajčátkem.

Petrželová směs:

Nakrájíme petrželku na menší kousky, přidáme půlku stroužku česneku, šťávu z půlky citrónu, olivový olej a sůl. Vše zamícháme.

Za čerstvé ryby děkujeme Rybárnám Praha.cz :-)

Autor: Iva Neumanová, DESIGNERKA ve společnosti SocksInBox

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 15. 6. 2016