Pomalu pečené vepřové v domácí BBQ omáčce

Receptů na BBQ omáčku je dost a dost. Já jsem měla doma čerstvá rajčátka, tak jsem si recept přizpůsobila. A omáčka byla víc než dobrá. Pak už jen stačí vzít vepřové dle chuti, přidat omáčku a pomalé pečení může začít.

pecene v bbq omacce

Domácí BBQ omáčka

  • 300 – 350 g rajčat
  • 1 cibule nadrobno nasekaná
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • bobkový list
  • sůl, pepř dle chuti
  • olivový olej

Na oleji zpěníme cibuli, česnek, přidáme pokrájená rajčata, mohou být spařená a oloupaná nebo nakonec omáčku pasírujeme. Toto množství je na jednu malou skleničku a tedy vystačí na jednu cca 700 g vepřovou pečeni. Tak jsem šlupky nechala a ani nepasírovala.

Přidáme ostatní koření a pomalu rajčata rozvaříme až vznikne omáčková konzistence, nakonec rozmixujeme. Horké naplníme do skleniček, postavíme dnem vzhůru a necháme vychladit. Nebo jako my použijeme na pečení.

Pomalu pečené vepřové

  • vepřové maso dle chuti
  • BBQ omáčka
  • sůl, pepř

Vepřové nasolíme, opepříme a potřeme BBQ omáčkou. Necháme zatáhnout buď v troubě při 200 °C nebo na sporáku. Je dobré použít hrnec, ve kterém se maso bude péci. Po zatažení vložíme do hrnce s pokličkou, trochu podlijeme vodou a pečeme při 100 °C minimálně 5 hodin, můžeme i déle, záleží co máte za maso. Občas zkontrolujeme, aby se nevypekla voda.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 20. 10. 2018