Polévka s jemnými játrovými knedlíčky

Silný vývar je základem pro tuto vynikající polévku. Můžete použít hovězí, vepřový, kuřecí nebo i zeleninový základ. Pamatujte pomalu vařený vývar má o 100% lepší chuť. Játrové knedlíčky v polévce jsou jemnější… vždy mi vadila v polévce silná chuť jater, tak jsem zkusila ubrat játra a přidat někde jinde a povedlo se… vyzkoušejte.

polevka knedlicky

Polévka s jemnými játrovými knedlíčky

  • vývar – hovězí, zeleninový, kuřecí
  • mrkev, celer, petržel
  • játra – kuřecí, vepřová
  • vajíčko
  • cibule
  • česnek
  • bylinky
  • rohlík
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • tuk
  • nudle

Na másle, oleji, sádle zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, celer, petržel a nasekanou petrželku, osmahneme, zalijeme vývar a vaříme do měkka.

Mezitím si dáme zvlášť vařit nudle. Ty poté scedíme a prolijeme olejem, aby se nelepily.

Na knedlíčky dáme do mixéru cca hrst jater, půl cibule, stroužek česneku, vajíčko, sůl, pepř, bylinky dle chuti a rozmixujeme. Dále na malinkaté kostičky nakrájíme asi půl světlého rohlíku a uvařenou mrkev, můžeme vzít tu, co jsme vařili vývar. Přidáme k játrům a lehce promícháme. Pokud budeme dělat játrové kapání, přidáme lehce strouhanky, jinak přidáme více, aby jsme mohli vytvořit knedlíčky, ale i přesto by „těsto“ mělo být vláčnější.

Do vroucí polévky díme na cca 10 minut zavařit a máme hotovo.

Nudle dáme zvlášť, aby si každý dal dle chuti a zalil potřebným množstvím polévky s knedlíčky. Dozdobíme nasekanou petrželkou.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 23. 1. 2018