Ossobuco

Italská pochoutka, tradičně připravovaná z telecí kližky s kostí, ale můžete použít maso dle libosti. I variant tohoto receptu je mnoho – s protlakem,  na víně, s citronem nebo česnekem. Dnešní recept je z plecka, kořenové zeleniny a jako příloha těstoviny.

ossobuco

Vepřové osobuco/ossobuko

  • Vepřové plecko nakrájené na větší kostky
  • Sádlo, máslo
  • 2 mrkve nastrouhané nebo drobně nakrájené
  • Kus celeru nebo 2 stonky řapíkatého (opět drobně nakrájet nebo nastrouhat)
  • Můžete použít kus kořenové petržele nastrouhané/nakrájené na drobno
  • 4 stroužky česneku drobně nasekané a další 4 nakonec
  • 1 cibule nadrobno nakrájená
  • 5 – 6 větších rajčat bez slupky a nasekaných
  • kus pórku
  • 3 bobkové listy
  • Po 1 lžíci tymiánu, bazalky, oregana a 2 lžíce petrželky
  • vývar

Maso osmahneme na sádle, postupně přidáme cibuli, česnek, zeleninu, koření a podlijeme vývarem. Přiklopíme a dáme na 170 °C do trouby. Kontrolujeme a pečeme do změknutí masa a zredukování omáčky. Podáváme s těstovinami, rýží nebo jen pečivem.

 

 

 

 

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 18. 3. 2017