Netradiční bramborový salát a špenátová polévka

Špenát zdroj vitamínů A, C, E, K a železa, magnézia, jódu, vápníku a také obsahuje kyselinu listovou. Díky špenátu budeme mít kosti pevnější, nebudeme unaveni. Důležité při zpracování čerstvého špenátu, aby zůstalo vše pozitivní, nesmíme špenát vařit, stačí, nechat listy ovadnout.

Špenátová polévka

250 – 300 g čerstvého špenátu

500 ml vývar

100 ml smetany

1 velká brambora

4 stroužky česneku rozmačkané nebo dle chuti

máslo

nasekaná 1 cibule

sůl, pepř

opečené na másle kousky lososa, krevety nebo jen houska

Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou bramboru a vývar, povaříme dokud není brambora měkká, přidáme česnek a špenát, který necháme jen povadnout. Rozmixujeme, přilijeme smetanu a jen lehce povaříme, dochutíme.

Bramborový salát se špenátem a lososem

nové brambory

losos

česnek

čerstvý špenát

olej

pepř, sůl

Zálivka – citronová šťáva, hořčice, olej, pepř, sůl

Uvaříme brambory do měkka, nakrájíme na kousky, lososa osmahneme.

Na oleji zpěníme česnek, aby pustil vůni, hned přidáme na chvilku špenát.

Na zálivku smícháme všechny ingredience.

Vše dáme do mísy, lehce promícháme a můžeme podávat.

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 15. 9. 2015