Kapr po Střelsko Hošticku

Kapr, který se dělá v pekáčku na cibuli. Jednoduché, rychlé a především perfektní :-)

kapr

by MLazarevski

Ingredience: kapr, kmín (nejlépe mletý), kari koření, červená mletá paprika, cibule (1-2) dle velikosti a sůl

Kapr se nakrájí na filety. Cibule se nakrájí na jemno. Do pekáčku se dá polovina cibule, která se nechá na oleji zesklovatět. Pak se přidají porce kapra, které jsou osolené, pokmínované, posypané mletou paprikou a kari kořením (dle chuti). Dá se to do trouby, cca na 160-180 stupňů. Když je kapří maso skoro měkké, tak se ty porce otočí a nasype se na to zbytek cibule. Peče se do změknutí kapřího masa. Podává se s čerstvým chlebem.

Autor: Petr Zgraja, vítěz soutěže o vánočního kapra Rybárny Praha.cz

 

Foto: by MLazarevski

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 22. 12. 2015