Indonéská pečená ryba

  • 8 filetů s kůží
  • 4 stroužky drceného česneku
  • Sůl, pepř
  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 lžičky drceného pepře
  • olej
  • 2 polévkové lžíce roztaveného másla

Rubbed with garlic paste, and baked with a soy-lemon-brown sugar glaze, this dish presents an oddly addictive clash of flavors. From Food & Wine: http://www.foodandwine.com/recipes/indonesian-baked-fish

Rubbed with garlic paste, and baked with a soy-lemon-brown sugar glaze, this dish presents an oddly addictive clash of flavors. From Food & Wine: http://www.foodandwine.com/recipes/indonesian-baked-fish

Rybí filety potřeme česnekem, osolíme a opepříme.

V menším hrnci smícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu, hnědý cukr a drcený pepř. Přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Plech na pečení potřeme olejem. Přidáme rybí filety a nalijte na ně polovinu omáčky. Grilujeme po dobu cca 8 minut. Přeneseme ryby na talíř, pokapeme zbylou omáčkou a rozpuštěným máslem. Podáváme s rýží.

Some rights reserved

 

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 30. 7. 2019