Hrníčkový koláč s jahodami a rebarborou

Nemáte váhu a rádi byste něco sladkého, zkuste toto hrníčkové těsto. Je krásně vláčné a hodí se jako základ pod ovocné koláče, ale také ho můžete použít na bábovku, vždy zvolit jen správný poměr. 

hrnickovy jahodovy kolac s rebarborou

Obměnit můžete přidáním kakaa, jogurtu, podmáslí…. Vyšleháním vajec bude těsto ještě vláčnější. Čarujte a uvidíte, jak si pochutnáte.

Základní hrníčkové těsto na velký plech

  • 2 hrnky mouky (hladká nebo polohrubá)
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • prášek do pečiva
  • 1 – 2 vejce
  • jahody – pokrájené
  • rebarbora – rebarbora se stáhne a pokrájí, můžete podusit s cukrem, ale i dát syrovou kyselejší :-)
  • může dát drobenka…

Všechny ingredience kromě ovoce smícháme, nalijeme na vysypaný plech nebo můžeme dát pečící papír, naskládáme ovoce a dáme péct, cca 30 minut.

Rebarbora – koláč a limonáda

Rebarbora je výborná zelenina a byla žádaný lék již v arabském léčitelství. Používáme ji podobně jako ovoce, připravujeme z ní zavařeniny, moučníky, náplně do knedlíků.

Rebarbora je vynikající zdroj vitamínů skupiny B, vitaminu A, kyseliny citronové a jablečné.

Rebarborové překvapení

 

Recepty s jahodami a vše o nich najdete ZDE

 

 

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 30. 5. 2017