Dušený pstruh se zeleninou a hrachovou kaší

duseny pstruh hrach kaseLehké, ale přesto vydatné jídlo uchvátí svojí výjimečnou chutí. Pstruh má lehkost, za kaší je vydatnost, spojení dokonalé. Začneme hrachovou kaší…

Hrachová kaše:

Přes noc si namočíme hrách. Druhý den propláchneme, dáme novou vodu, osolíme, přidáme olivový olej, římský kmín, půlku stroužku česneku a vaříme dokud se voda nevyvaří. Rozmixujeme mixérem. Kaše po chvilce ztuhne.

Použijeme formičku např. znaky Tescoma. Dáme do ní půlku kaše, pak nakrájenou zelenou jarní cibulku, poté přidáme druhou půlku kaše. Protlačit formičkou a navrch posypat opět jarní cibulkou.

Čerstvou rybu máme od Rybárny Praha.cz. Děkujeme :-)

Ryba:

Filet ze pstruha, osolíme a položíme na pánvičku na zahřátý olivový olej (ne panenský).duseny pstruh hrach

Přidáme pokrájenou cuketu, rajčata a jarní cibulku. Pod pokličkou dusíme na mírnějším ohni. Po 10 minutách můžete trochu zamíchat zeleninu a celkem po cca 15 minutách je jídlo hotové.

Vše pokapat bazalkovo-česnekovým pestem.

Bazalkovo-česneková zálivka:

Rozmixujeme bazalku, stroužek česneku, sůl a olivový olej.

Autor: Iva Neumanová, DESIGNERKA ve společnosti SocksInBox

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 31. 5. 2016