Chřestovo-avokádový salát s bazalkou

Chřest má pročišťující účinky, je plný vitamínu C, je to přírodní antioxidant a pomáhá odbourávat zbytky alkoholu.

Chřest můžeme grilovat, dusit, použít jako přílohu, hlavní jídlo. Prostě možností je hodně.

Zelený chřest čistíme spodní část, bílý chřest musíme loupat až k hlavičce. Vaříme v osolené vodě, ale nejlépe v páře podle velikosti cca 10 minut. Do vody přidáme špetku cukru, máslo a kolečka citrónu.

Chřestovo-mangový salát s bazalkou

1 svazek zeleného chřestu
cherry rajčátka rozkrojená na polovinu
1 avokádo nakrájené na kostičky
čerstvá bazalka

Zálivka
¼ šálku olivového oleje
2 lžičky citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
Očištěný chřest vaříme na páře, poté rozkrájíme na cca 2 cm kousky, dáme do mísy k tomu rajčátka, avokádo a bazalku. Přidáme zálivku.

Zdroj: http://elanaspantry.com/asparagus-basil-salad/

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 11. 5. 2015