Kapary

Kapary jsou původem z oblasti Středomoří a také z některých částí Asie. Anglicky capers, německy Kapern, italsky capperi a španělsky alcaparras to vše jsou nerozvinutá poupata kapary trnité.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 16. 6. 2014

Donuts

Pravé americké koblihy. Strukturou jemnější než naše koblihy a s dírkou uvnitř, většinou s curovou, čokoládovou polevou, ale stačí i jen tak pocukrované.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 13. 6. 2014

Tofu polévka s bůčkem

Tofu, tófu, dòu fu nebo také běžnější tou-fu je tradiční jídlo Číny a Japonska. Používá se do sladkých i slaných jídel, jeho předností je přejmutí chuti ostatních přísad použitých v pokrmu. V základu je tofu sražené sojové mléko.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 12. 6. 2014

Restaurace, hotel, kino, wellness i golf na jedné palubě

Existuje plno restaurací, ale těch, kde byste se dobře najedli a ještě si mohli zahrát golf, relaxovat ve wellness nebo si užít letní kino pod širým nebem, byste mnoho nenalezli. Takové zázemí nabízí GreenYacht Hotel& Restaurant, pohupující se na vlnách Vltavy u centra Prahy.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 11. 6. 2014

Květák a vepřová pečeně

Oblíbená košťálová zelenina známá také jako karfiol. Květák obsahuje vitamin B, vitamínů skupiny B je několik, komplexně nazývané B-komplex, zajišťují správné fungování organismu. Dále květák obsahuje vitamin E, vitamín C, betakaroten.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 10. 6. 2014

Salát tabbúlé (tabbouleh)

Tabbúlé osvěží a zasytí, salát pochází z Blízkého východu, kde základem je bulgur a krůtí maso. Čím je salát vychlazenější, tím lépe chutná.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 9. 6. 2014

Grilovaná vepřová žebra

Předpověď počasí hlásí krásný víkend, tak proč si něco nedat z grilu. A pokud máte rádi obírání, určitě recept na grilovaná žebírka přijde vhod.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 6. 6. 2014

Cheesecake

Dezert, který přes 4000 let znají v Řecku. Smetanová lahoda složená z rozdrcených sušenek a krémového sýry. Nelze odolat.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 5. 6. 2014

Bezinkový sirup

Bezinkový rej, i tak by se dal pojmenovat čas od zhruba konce května do konce června.  Je to čas, kdy hospodyňky připravují bezinkové sirupy, bezinkové medy, bezinkové marmelády, bezinkové smaženky a určitě další jiné bezinkové pochoutky.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 3. 6. 2014

Jehlice rohozobá na víně s šafránovou omáčkou

Jehlice rohozobá je dravá mořská ryba, má velice chutné, kvalitní maso. Pro některé strávníky není vítaná, jelikož si ji zoškliví ještě před ochutnáním. Její kosti obsahují zelené barvivo, které je ve žluči (biliverdin), díky němu jsou její kosti zelené. A tak ještě než rybku ochutnají mají ji za nedobrou.

Číst celý článek
Autor: | Vloženo: 2. 6. 2014
Stránka 30 / 69« First...1020...2829303132...405060...Last »