Nejlepší burger? Už víme, kam na něj!

Zavřete oči a představte si burger s velkým B, burger v opečené, křupavé housce, burger z masa, které během krátké cesty z farmy k vám zaručeně neprošlo bodem mrazu, burger se zeleninou a dalšími ingrediencemi vybíranými v té nejlepší kvalitě tak, aby přirozeně podpořily exkluzivitu hutného uměleckého díla, které se vám dostane na talíř – pořádného, poctivého burgeru…

Restaurací a podniků, které prezentují svými burgery americkou kuchyni v nesrovnatelně lepším světle, než komerční řetězce fast foodů, je dnes již pár. A samozřejmě – i mezi nimi jsou rozdíly jak v použitých surovinách a v přípravě, tak v konečné podobě burgerů, chuti masa a vyváženosti celého pokrmu. A tam kde jsou rozdíly, zajímá nás odjakživa srovnání, ankety, průzkumy… Jeden takový proběhl nedávno pod hlavičkou společnosti Alakarte, která rozjela zajímavý projekt Amerických týdnů v pražských restauracích.

Otázka zněla odvážně:

Kde podle Vás mají nejlepší burger?

Hlasovalo přes tisíc fanoušků burgerů, lidí, kteří mají styl a vědí, že od burgeru se dá očekávat více, než od jeho mastné a prosolené fastfoodové varianty. A hlavní hvězdou, která na celé čáře zvítězila v počtu svých hlasujících příznivců, se stal Domyno Burger. Ano, ten, o kterém jsme psali v článcích Burger jako luxusní zážitek? Proč ne! a Zážitkový burger podruhé – jak na suroviny, ten, který nás jednoduše nadchnul. A pro tvůrce Domyno Burgerů (v nabídce je více variant) je toto úžasná motivace a jednoznačné znamení, že jsou na více než dobré cestě!

Na dalších příčkách, se zhruba polovičním počtem hlasů, se pak umístily burgery restaurací Blackdog Cantina, T.G.I. Friday’s, Cafe Palanda, anebo třeba velice dobré burgery restaurace Bejzment.

Už tedy víte, kam na vynikající burger. A když zamíříte přímo a bez okolků za hlavní hvězdou, vězte, že cesta na Novodvorskou ulici na Praze 4 se rozhodně vyplatí. Domyno burger a pak dlouho nic…

I tak by se totiž dala popsat současná pražská burgerová scéna : )

Be Sociable, Share!

Komentáře

comments

Autor: | Vloženo: 10. 7. 2012